Na začiatku ľudskej civilizácie bol uctievaný ako boh. Apocalypsa (Oscar Isaac), prvý a najsilnejší z mutantov marvelovského sveta X-Menov, získal v ére prastarých civilizácií silu ostatných mutantov. Stal sa tak nesmrteľným a neporaziteľným. Teraz sa po tisícoch rokov prebudil a je hlboko rozčarovaný zo sveta, ktorý okolo seba nachádza. Nikto ho už neuctieva ako boha. Svetu a ľuďom už nevládnu len tí najsilnejší. Zem je znečistená, plná konfliktov, násilia a ľudia sa klaňajú falošným modlám.

Apokalypsa preto chce zničiť súčasnú civilizáciu, očistiť planétu a nastoliť nový svetový poriadok, ktorému chce vládnuť. K naplneniu tejto úlohy potrebuje nasledovníkov, jazdcov Apokalypsy. Preto získa na svoju stranu štvoricu mutantov vrátane sklamaného Magneta (Michael Fassbender).

Osud ľudstva visí na vlásku a tento vlások tvoria predovšetkým ďalší mutanti, študenti školy pre nadaných žiakov, vedení profesorom Charlesem Xavierem (James McAvoy). Táto skupina mutantov, označovaných ako X-Meni, je poslednou silou, ktorá sa môže účinne postaviť najsilnejšiemu mutantovi a jeho pomocníkom. Osud ľudstva závisí nielen na ich nadprirodzených schopnostiach, ale aj na ich vôli bojovať za jeho záchranu.

Réžie filmu sa rovnako ako pri veľmi úspešnej predchádzajúcej časti X-Men: Budúca minulosť ujal režisér Bryan Singer.

 

SŤAHUJ FILM TU!

 

djriki

Share
Published by
djriki

Recent Posts

MILUJE MA, NEMILUJE MA

Drzá romantická komédia od režiséra filmu Mrcha učiteľka predstavuje Sydney Sweeney (Euphoria, White Lotus) a…

4 mesiace ago

NOČNÉ KÚPANIE

Kto by nechcel bývať v dome s bazénom? Typický sen strednej triedy sa však môže…

4 mesiace ago

NAPOLEON

Epická akčná dráma približuje vzostup a pád legendárneho francúzskeho cisára Napoleona Bonaparteho (oscarový Joaquin Phoenix).…

4 mesiace ago

VTÁCI SŤAHOVÁCI

Po Mimoňoch, spievajúcich zvieracích hviezdach a maznáčikoch s tajným životom nám štúdio Illumination predstavuje ďalších…

4 mesiace ago

TROLLOVIA 3

Trollia princezná Poppy mala vždy obrovskú slabosť pre svojho trochu nevrlého kamaráta Vetvoša. Po dvoch…

4 mesiace ago

WONKA

Keď nádejný Willy Wonka dorazí do sveta výroby čokolády, nemá nič iné ako pár mincí,…

4 mesiace ago