Stratené mesto Z

V roku 1906 sa britský bádateľ Percy Fawcett (Charlie Hunnam) po prvý krát vydal do Amazónie. Počas expedície pod záštitou Kráľovskej geografickej spoločnosti podplukovník Fawcett a jeho asistent Henry Costin (Robert Pattinson) zmapovali dosiaľ neznáme územie v Bolívii.

S pomocou domorodcov idú proti prúdu Rio Verde. Výprava čelí kanibalom, chorobám, nekonečným dažďom a nedostatku potravín, ale Fawcett sa nevzdáva. Hlboko v srdci pralesa nachádza dôkazy o existencii neznámej, veľmi vyspelej civilizácie.

V Anglicku sa mu vedecká obec vysmieva. Percyho odhodlanie a posadnutosť nájsť bájne mesto Z, sú aj napriek tomu stále silnejšie. S podporou oddanej manželky (Sienna Miller) sa v roku 1925 Percy, spoločne so synom (Tom Holland) a verným priateľom Costinom, opäť vydáva do džungle.

Percy Fawcett sa stal legendou a jeho osobnosť bola predlohou aj pre postavu Indiany Jonesa. Bol inšpiráciou spisovateľa Sira Arthura Conana Doyla, Michaela Crichtona a mnohých ďalších.

Dobrodružný film Stratené mesto Z nakrútil americký režisér James Gray (Noc patrí nám) podľa knižného bestselleru Davida Granna Stratené mesto v Amazónii. Hlavná úloha legendárneho bádateľa bola zverená Charliemu Hunnamovi (Pacific Rim – Útok na zemi). V ďalších úlohách sa predstavia Robert Pattinson (sága Twilight, Voda pre slony), Sienna Miller (Americký sniper) a Tom Holland (Nič nás nerozdelí).

 

STIAHNUŤ FILM

 

djriki

Share
Published by
djriki

Recent Posts

MILUJE MA, NEMILUJE MA

Drzá romantická komédia od režiséra filmu Mrcha učiteľka predstavuje Sydney Sweeney (Euphoria, White Lotus) a…

4 mesiace ago

NOČNÉ KÚPANIE

Kto by nechcel bývať v dome s bazénom? Typický sen strednej triedy sa však môže…

4 mesiace ago

NAPOLEON

Epická akčná dráma približuje vzostup a pád legendárneho francúzskeho cisára Napoleona Bonaparteho (oscarový Joaquin Phoenix).…

4 mesiace ago

VTÁCI SŤAHOVÁCI

Po Mimoňoch, spievajúcich zvieracích hviezdach a maznáčikoch s tajným životom nám štúdio Illumination predstavuje ďalších…

4 mesiace ago

TROLLOVIA 3

Trollia princezná Poppy mala vždy obrovskú slabosť pre svojho trochu nevrlého kamaráta Vetvoša. Po dvoch…

4 mesiace ago

WONKA

Keď nádejný Willy Wonka dorazí do sveta výroby čokolády, nemá nič iné ako pár mincí,…

4 mesiace ago