Categories: Akčné filmy

RÝCHLO A ZBESILO 5

Akcia v Riu
Nohou šliapu na pedál plynu na doraz, jednou rukou šoférujú a v tej druhej držia zbraň alebo aspoň ukazujú vztýčený prostredník. Sú jednoducho rýchli a zbesilí. Už po piaty raz. Pod vedením režiséra Justina Lina, ktorý sa ostrieľal v predchádzajúcich dvoch dieloch slávnej akčnej série, sa stretávajú všetci starí známi – Paul Walker, Vin Diesel a Jordana Brewster – ktorých tento raz dopĺňa aj akčná hviezda prvej veľkosti Dwayne Johnson.
Naša polícia môže zostať pokojná, celé to pouličné besnenie sa bude odohrávať v rozpálených uliciach brazílskeho Ria. Až sem utiekli pred spravodlivosťou notorický zločinec s dobrým srdcom Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý policajt, ktorý mu naposledy pomohol utiecť z väzenia. Nie však náhodou. Do mesta pod obrovskou sochou Ježiša ich priviedol plán, na konci ktorého na nich čaká vstupenka k slobode. Problém je v tom, že ten plán, v nominálnej hodnote 100 miliónov dolárov, ktoré na nich čakajú v trezore policajnej stanice, je úplne šialený. Brian a Dom povolajú do Ria bývalých parťákov, aby zvýšili svoje šance na úspech, lenže proti nim nestojí len skorumpovaný narkobarón a jeho prisluhovači, ale aj drsný federálny agent Luke Hobbs. Hobbs (Dwayne Johnson) je typ človeka, ktorý berie svoju prácu smrteľne vážne, a keď dostane nejakú úlohu, tak ju vždy splní. A to je pre oboch hrdinov smrtiaca kombinácia. Ešteže majú autá a schopnosť dostať z nich zakaždým to najlepšie.
Sága Rýchlo a zbesilo „sa dožila“ desiatich rokov, a napriek tomu, že všetky filmy boli zdanlivo o tom istom (drsní chlapci v rýchlych autách), v skutočnosti bol každý úplne iný, za čo môže aj Justin Lin, režisér posledných troch dielov. „Vždy som tvrdil, že táto séria má úžasný potenciál a nemusíme sa opakovať.
A keď ma štúdio presvedčilo o tom, že nechce len recyklát úspešného dielu, šiel som do toho, aj s tým vedomím, že pokiaľ to nebude ešte lepšie, väčšie a akčnejšie, fanúšikovia mi to neodpustia,“ dodáva Justin Lin.
Ako poistka bol preto do scenára pripísaný skutočne zásadný záporák v podaní Dwaynea Johnsona. „Skôr než záporák som hlavný antagonista. Mojej postave nejde ani o prachy, ani o moc. Proste len dbá na dodržiavanie zákona“, hovorí herec, ktorý si pri nakrúcaní zo všetkého najviac užil súboj ťažkých váh – Diesel vs. Johnson, súboj, ktorý predčí všetko, čo bolo v akčných filmoch v poslednej dobe k videniu.

Réžia: Justin Lin
Scenár: Chris Morgan, Gary Scott Thompson
Kamera: Stephen F. Windon
Hudba: Brian Tyler
Hrajú: Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Paul Walker, Tyrese Gibson, Vin Diesel

 

STIAHNUŤ FILM

 

djriki

Recent Posts

MILUJE MA, NEMILUJE MA

Drzá romantická komédia od režiséra filmu Mrcha učiteľka predstavuje Sydney Sweeney (Euphoria, White Lotus) a…

4 mesiace ago

NOČNÉ KÚPANIE

Kto by nechcel bývať v dome s bazénom? Typický sen strednej triedy sa však môže…

4 mesiace ago

NAPOLEON

Epická akčná dráma približuje vzostup a pád legendárneho francúzskeho cisára Napoleona Bonaparteho (oscarový Joaquin Phoenix).…

4 mesiace ago

VTÁCI SŤAHOVÁCI

Po Mimoňoch, spievajúcich zvieracích hviezdach a maznáčikoch s tajným životom nám štúdio Illumination predstavuje ďalších…

4 mesiace ago

TROLLOVIA 3

Trollia princezná Poppy mala vždy obrovskú slabosť pre svojho trochu nevrlého kamaráta Vetvoša. Po dvoch…

4 mesiace ago

WONKA

Keď nádejný Willy Wonka dorazí do sveta výroby čokolády, nemá nič iné ako pár mincí,…

4 mesiace ago