Lena (Emma Watson) je letuškou, a aj keď je nemeckou občiankou, jej druhým domovom je Chile. V tejto krajine totiž žije aj jej partner Daniel (Daniel Brühl). Je rok 1973, v čele krajiny stojí ľavicový prezident Salvador Allende a jeho vláda rozdeľuje spoločnosť na jeho podporovateľov a odporcov. Daniel stojí na jeho strane a aktívne sa zúčastňuje politických stretnutí a demonštrácií. Zrazu však dôjde k násilnému prevratu, ktorý vedie generál Pinochet, zavádzajúci v krajine vojenskú diktatúru. Behom zatýkania ľavicových aktivistov dôjde i na Daniela a Lenu, ktorí sa ocitnú na futbalovom štadióne, slúžiacom ako internačný tábor nežiaducich osôb.
Lena je po čase prepustená a Daniel sa stratí nevedno kde. Lenu pátranie po jeho osude zavedie až k bránam záhadnej náboženskej kolónie Dignidad. Tú založil a vedie bývalý nacistický lekár a súčasný evanjelický kazateľ Paul Schäfer (Michael Nyqvist). Lena do kolónie vstúpi ako dobrovoľníčka a je zaradená do ženského oddelenia. Podstupuje tu prevýchovu otrockou prácou. Po čase sa jej podarí Daniela v kolónii nájsť a kontaktovať. To je však len čiastočný úspech. Ak chcú mať nejakú budúcnosť, musia sa dostať najskôr z prísne stráženého komplexu a následne aj z krajiny.
Film Kolónia Oscarom oceneného režiséra Floriana Gallenbergera je dráma inšpirovaná skutočnými udalosťami. V kolónii Dignidad dochádzalo k mučeniu Pinochetových odporcov a k sexuálnemu zneužívaniu detí. V roku 1997 zakladateľ sekty Paul Schäfer z Chile ušiel a v roku 2005 bol zatknutý v Argentíne. Behom niekoľkých procesov s ním a jeho spolupáchateľmi vyšetrovatelia odhalili, že sa v kolónii skrývali aj hľadaní nacistickí zločinci, vrátane negatívne presláveného doktora Mengeleho. Zistili tiež, že tajná služba diktátora Pinocheta kolóniu pravidelne využívala ako tajnú mučiareň politických väzňov.

 

SŤAHUJ FILM TU!

 

djriki

Share
Published by
djriki
Tags: Colonia

Recent Posts

MILUJE MA, NEMILUJE MA

Drzá romantická komédia od režiséra filmu Mrcha učiteľka predstavuje Sydney Sweeney (Euphoria, White Lotus) a…

4 mesiace ago

NOČNÉ KÚPANIE

Kto by nechcel bývať v dome s bazénom? Typický sen strednej triedy sa však môže…

4 mesiace ago

NAPOLEON

Epická akčná dráma približuje vzostup a pád legendárneho francúzskeho cisára Napoleona Bonaparteho (oscarový Joaquin Phoenix).…

4 mesiace ago

VTÁCI SŤAHOVÁCI

Po Mimoňoch, spievajúcich zvieracích hviezdach a maznáčikoch s tajným životom nám štúdio Illumination predstavuje ďalších…

4 mesiace ago

TROLLOVIA 3

Trollia princezná Poppy mala vždy obrovskú slabosť pre svojho trochu nevrlého kamaráta Vetvoša. Po dvoch…

4 mesiace ago

WONKA

Keď nádejný Willy Wonka dorazí do sveta výroby čokolády, nemá nič iné ako pár mincí,…

4 mesiace ago