Trillery

Cesta – The Road

Pred približne desiatimi rokmi bol svet zničený. Nikto nevie, čo sa vlastne stalo. Možno išlo o jadrový útok, možno o vesmírnu udalosť. Milióny ľudí zomreli, či už priamo v dôsledku katastrofy, alebo vyhladovaním či zúfalstvom z pomalej smrti ľudí okolo, potom čo sa zastavili dodávky energií.
Muž a Chlapec sú na ceste za nádejou, ktorú očakávajú na juhu, na pobreží. Všetok svoj skromný, síce nesmierne vzácny majetok si vezú v nákupnom košíku, vybaveným spätným zrkadlom, aby videli, či ich niekto nesleduje. Jediným zdrojom radosti sú pre nich občasné nálezy jedla či pitia. Na svojej ceste sa stretávajú s množstvom zúfalých preživších, či už ide o lúpežné gangy, kanibalov alebo zlodejov. V priebehu filmu tiež sledujeme retrospektívnymi náhľadmi do Mužovej šťastnejšej minulosti a jeho života s Ženou.
Cesta je dobrodružný a hororový príbeh. Je to road movie, rovnako ako príbeh o láske medzi otcom a synom. Ide o napínavé vyprávanie o najväčších ľudských cnostiach a hriechoch.

Réžia: John Hillcoat
Hrajú: Viggo Mortensen, Kodi Smith-McPhee, Charlize Theron, Robert Duvall, Guy Pearce

djriki

Share
Published by
djriki
Tags: The Road

Recent Posts

MILUJE MA, NEMILUJE MA

Drzá romantická komédia od režiséra filmu Mrcha učiteľka predstavuje Sydney Sweeney (Euphoria, White Lotus) a…

4 mesiace ago

NOČNÉ KÚPANIE

Kto by nechcel bývať v dome s bazénom? Typický sen strednej triedy sa však môže…

4 mesiace ago

NAPOLEON

Epická akčná dráma približuje vzostup a pád legendárneho francúzskeho cisára Napoleona Bonaparteho (oscarový Joaquin Phoenix).…

4 mesiace ago

VTÁCI SŤAHOVÁCI

Po Mimoňoch, spievajúcich zvieracích hviezdach a maznáčikoch s tajným životom nám štúdio Illumination predstavuje ďalších…

4 mesiace ago

TROLLOVIA 3

Trollia princezná Poppy mala vždy obrovskú slabosť pre svojho trochu nevrlého kamaráta Vetvoša. Po dvoch…

4 mesiace ago

WONKA

Keď nádejný Willy Wonka dorazí do sveta výroby čokolády, nemá nič iné ako pár mincí,…

4 mesiace ago